huisstijl 01

  • huisstijl02.png

Ontstaan en visie

In ons gezellige en huiselijke Groeihuis voelt je kind zich bijna als thuis. Elke dag wordt je kind begroet door dezelfde vertrouwde leidsters die alles in het werk stellen om je kind een leuke en fijne dag te bezorgen! Samen spelen, een boekje lezen, lekker eten, heerlijk buiten spelen, samen zingen...

Dat is wat ieder kind nodig heeft: spelend groeien!


We willen een tweede thuis bieden, waarin de eigenheid van het kind wordt gezien en ondersteund. We geven veel ruimte, binnen veilige en duidelijke grenzen. Door de huiselijke sfeer is er voor ieder kind optimale aandacht en warmte. Zo krijgt je kind de geborgenheid die het nodig heeft om zich in eigen tempo te kunnen ontwikkelen.

De naam Pit is ontstaan doordat wij, de oprichters Karen en Willeke, verbonden zijn met de namen Cox en Renet. Cox en Renet zijn allebei appels. Uit elke appel-Pit groeien mooie unieke appels. Uit onze Pit Kinderen groeien mooie unieke mensen mét Pit.


Bij ons groeien kinderen, zoals gezegd, uit tot zelfstandige, zelfbewuste mensen.
Wij gaan uit van de kracht van het kind. Hierbij maken we veel gebruik van de natuur.
We spelen elke dag buiten en/of halen de natuur naar binnen.

Voor Groeihuis hebben we gekozen omdat de naam kinderopvang niet de dekking geeft voor wat we doen. We zijn ontstaan uit een peuterspeelzaal en we doen (veel) meer dan het "opvangen" van kinderen.

 

Ons motto: Spelend groeien naar eigen wijsheid!

 

button4