huisstijl 01

  • huisstijl02.png

Tip van de Maand


KnuffelenIcon01

Op 20 januari is het wereldknuffeldag. Lichamelijk contact is van levensbelang.

Waarom is knuffelen/lichamelijk contact zo belangrijk voor kinderen?

 

  1. Baby’s worden rustiger en vallen makkelijker in slaap als je ze vasthoudt. Probeer veel lichaamscontact te maken met je baby en praat daarbij ook tegen je kindje.
  2. Een baby die veel geknuffeld en getroost wordt, groeit op tot een evenwichtiger persoon met meer zelfvertrouwen.
  3. Peuters die regelmatig gemasseerd en geknuffeld worden, spelen intensiever en slapen beter. Lees hier meer over de goede werking van knuffelen.


Gezond eten

Bij een gezonde leefstijl hoort naast bewegen ook gezonde voeding. Gezonde voeding bestaat uit gevarieerd eten, 3 x per dag een hoofdmaaltijd, met daarbij ongeveer 3 tussendoortjes. Als ouder vind je het belangrijk dat je kind goed en voldoende eet, maar hoe ga je hier dan mee om als je peuter in de fase zit:

 

“lust ik niet, wil ik niet”?

 

  1. Een peuter kan op sommige dagen minder trek hebben dan op andere dagen. Peuters voelen goed aan wanneer ze genoeg gegeten hebben. Jij als ouder bepaalt wat en wanneer je peuter eet, en je peuter hoeveel.
  2. Geef zelf als ouder het goede voorbeeld door gezond te eten, op vaste tijden en aan tafel. Maak het leuk en gezellig aan tafel. Een leuke sfeer aan tafel maakt het gezelliger om samen te eten.
  3. Een bordje hoeft niet leeg te zijn. Belangrijker is dat je peuter leert voelen wanneer hij honger heeft en wanneer hij vol is. Voorkom dus de hele dag door eten en drinken maar hou je aan een vast ritme. Lees hier meer over gezonde voeding bij peuters.